Bambo Nature představuje: NOVÝ obal na recyklovatelné papírové plenky

úno 18, 2021

Obal plen vyrobený z udržitelného papíru. Zní to dobře, že? Myslíme si to také. Dětské plenky Bambo Nature byly prvními na světě, které před více než 25 lety získaly uznávanou ekoznačku Nordic Swan. A nyní hrdě představujeme první plenky Nordic Swan s ekoznačkou v papírových obalech FSC™ z odpovědných zdrojů.

Ve výrobním závodě Bambo Nature v Dánsku mají ruce plné ruce práce s testováním a úpravou nových papírových sáčků na dětské pleny. Obaly jsou vyrobeny ze švédského papíru s certifikací FSC® (Forest Stewardship Council), a to za použití přírodních kompostovatelných materiálů s certifikací podle nejnáročnějších průmyslových norem. Nový obal je potažen vodoodpudivou látkou na biologické bázi, aby byl odolný, jak jsou spotřebitelé zvyklí, a materiál, potisky a barvy jsou certifikovány jako kompostovatelné. To znamená, že spotřebitelé mohou pytel buď zlikvidovat na své soukromé kompostovací hromadě, nebo jej recyklovat s jiným papírovým odpadem.

“Chceme rodičům usnadnit výběr oblíbených jednorázových plenek, která jsou nejen zcela bezpečné pro jejich ratolesti, ale zároveň jsou vyráběny s ohledem na životní prostředí. Jsme velmi hrdí, že jsme jedni z prvních, kteří představili certifikovaný kompostovatelný obal na plenky.” – Arne Terp-Nielsen, výkonný ředitel ABENA Production.

Bezpečné a přirozené dětství

Abychom vyhověli potřebám zítřka, neustále vyhodnocujeme a zlepšujeme naše dětské výrobky a výrobní metody. Být inovativní, myslet mimo současný rámec a jednat udržitelně jsou ústředními prvky DNA naší společnosti a naším hlavním cílem bylo vždy navrhnout ty nejudržitelnější dětské plenky. Nejen proto, abychom byli v popředí, ale abychom také mohli rodičům nabídnout ty nejlepší produkty péče o děti. Nyní jsme o krok blíže k uskutečnění tohoto cíle s naším novým přírodním obalem na plenky, který odpovídá kvalitě ekologickým plenkám uvnitř obalu. 

Připraveno. Nastaveno. Akce!

Jsme opravdu spokojeni s tímto novým inovativním papírovým obalem, který je dalším důkazem toho, jak se stavíme k otázkám udržitelného rozvoje. Vysoká kvalita je však jednou z našich nejdůležitějších produktových vlastností, a proto budeme nové obaly průběžně testovat, upravovat a vyhodnocovat, abychom zajistili, že kvalita a výkon jsou špičkové, než je formálně uvedeme na trh.

“Máme v plánu uvést na trh nový kompostovatelný papírový obal, a to během příštích šesti měsíců – již nyní víme, že budou mít obrovský úspěch.” – Arne Terp-Nielsen, výkonný ředitel ABENA Production.

Věděli jste?

  • Plenky Bambo Nature jsou vyráběny v Dánsku na energeticky optimalizovaných strojích, kde 100 % spotřeby elektřiny pokrývá větrná energie.
  • Chmýří alias buničina v našich plenkách je zcela bez chlóru (TCF). Přečtěte si více.
  • Suroviny a přísady jsou pečlivě vybírány, kontrolovány a jsou doporučeny Asthma Allergy Nordic a certifikovány několika oficiálními certifikačními agenturami, jako je Nordic Swan Ecolabel, EU Ecolabel a FSC® (Forest Stewardship Council).
  • Máme filozofii „méně je více“, což znamená, že používáme jen tak málo surovin, kolik je potřeba, a že naše plenky Bambo Nature jsou tak jemné a lehké, jak jen mohou být, aniž by došlo ke snížení kvality nebo výkonu.

Přečtěte si více o Bambo a udržitelnost nebo naše zodpovědná výroba plen. 

FSC™ (Forest Stewardship Council) je mezinárodní nevládní organizace, která se věnuje podpoře odpovědného hospodaření v lesích po celém světě. Produkty s certifikací FSC™ jsou vyrobeny ze surovin z dobře obhospodařovaných lesů a odpovědných zdrojů. Sledovatelnost a integrita štítku jsou podporovány přísnými kontrolními opatřeními a výběrem produktů s certifikací FSC pomáháte pečovat o lesy a lidi a divokou zvěř, které je nazývají domovem. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.fsc.org.