10 nejlepších severských dětských jmen

Nastávající rodiče
lis 01, 2022

Hledáte inspiraci pro jméno svého příštího dítěte? Proč si nevybrat na severu! Tady najdete naše tipy na deset nejlepších severských jmen pro chlapce a dívky.

 S vlnou filmů a televizních pořadů o vikinzích a samozřejmě díky popularitě filmu Thor od Marvela (inspirovaného stejnojmenným severským bohem) se mezi oblíbená dětská jména dostala i spousta severských jmen. V severských zemích stoupá popularita tradičních skandinávských jmen.  

Mezinárodně znějící dětská jména jako William a Nora patří ve Skandinávii stále mezi nejpoužívanější, ale v posledních letech jsou čím dál oblíbenější jména jako Magnus a Freja. A není divu! Jsou historická, jedinečná a také prostě roztomilá.

My v Bambo Nature jsme na naše severské dědictví velmi hrdí. Jsme rodinná dánská společnost s dlouhou historií; dětské plenky vyrábíme už 40 let a naše ekologické, prodyšné a super savé dětské pleny stále vyrábíme v naší továrně v Dánsku, s velkým respektem k životnímu prostředí a našemu severskému dědictví. 

Podívejte se na naše nejoblíbenější jména (v abecedním pořadí) – třeba vás některé z nich zaujme.
 

Jména pro holčičky:
  1. Astrid
  2. Alva
  3. Freja/Freya
  4. Frigg/Frigga
  5. Idun
  6. Ragna
  7. Saga
  8. Sif/Siff
  9. Sigrid
  10. Thora

Jména pro chlapečky:

  1. Balder
  2. Erik
  3. Frej
  4. Gorm
  5. Harald
  6. Magnus
  7. Svend
  8. Osvald
  9. Thor
  10. Viggo


Blíží se vám termín porodu? Žádný strach, připravili jsme pro vás výborný seznam všeho, co si potřebujete vzít s sebou při nástupu do nemocnice.  

Tip: Pokud si připravíte balíček s nutným vybavením už s předstihem, nezapomenete pak ve spěchu na něco důležitého.